Αρχική   
 Προφίλ   
 Κατάλογος   
 Τρόποι Αποστολής   
 Τρόποι Πληρωμής   
 Επικοινωνία   
17/12/2017 18:00:42 

Νέα - Ειδήσεις

Νέο! Αθλητικές κούκλες βιτρίνας
Προσθέθηκε στις: 23/05/2017

Αθλητικές κούκλες. Γυναικείες και ανδρικές κούκλες βιτρίνας με sport κίνηση για καταστήματα αθλητικών ειδών.

Οι πιο μοντέρνες κούκλες βιτρίνας είναι εδώ!
Προσθέθηκε στις: 10/04/2017

Οι πιο μοντέρνες κούκλες βιτρίνας ήρθαν για να σας καταπλήξουν!

 

Ψάχνετε για οικονομικό καλόγερο;
Προσθέθηκε στις: 25/01/2017
Νέα Σχέδια σε Κούκλες βιτρίνας
Προσθέθηκε στις: 19/11/2016
Πως να επιλέξετε κρεμάστρες
Προσθέθηκε στις: 21/10/2016

 

Πώς να επιλέξετε κρεμάστρες

 

Το να επιλέξετε κρεμάστρες για το κατάστημα σας είναι φαινομενικά κάτι σχετικά εύκολο. Προφανώς θα σκεφτείτε τι σας αρέσει και τι χρώμα θέλετε να είναι οι κρεμάστρες για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου σας.

Αυτή είναι κατά μία έννοια μια σωστή προσέγγιση. Αλλά αρκεί μόνο αυτό; Μήπως πρέπει να σκεφτείτε κατά κύριο λόγο τη λειτουργικότητα και ύστερα την εμφάνιση και το design των κρεμαστρών; Δεν είναι καλύτερο μια κρεμάστρα να αναδεικνύει και να προβάλει σωστά το ρούχο από το να είναι πολύ ωραία σε σχεδιασμό αλλά καθόλου λειτουργική; Ή μήπως μπορείτε να τα συνδυάσετε…;

 

Να δούμε λοιπόν με ποιο τρόπο θα επιλέξετε τις κατάλληλες κρεμάστρες για το κατάστημα σας. Αναφορικά, αυτά που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι

1. Η ποιότητα – το υλικό της κρεμάστρας

2. Να βρείτε το κατάλληλο σχέδιο για κάθε ρούχο

3. Το χρώμα της κρεμάστρας

4. Η τιμή της

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε κρεμάστρες ανάλογα με την ποιότητα και το υλικό της προτίμησης σας. Υπάρχουν κρεμάστρες πλαστικές, μεταλλικές και ξύλινες/laminated.

Οι πλαστικές κρεμάστρες είναι ίσως οι πιο κλασσικές και συνηθισμένες αλλά παραμένουν διαχρονικές. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι φτιαγμένες από ευλύγιστο πλαστικό υλικό ώστε να μην σπάνε.

Οι μεταλλικές κρεμάστρες είναι ουσιαστικά ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά (μαζί με τις Laminated). Είναι εντυπωσιακές αλλά το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι άλλο: δεν παθαίνουν τίποτα, δεν σπάνε, δεν χαλάνε.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις Laminated κρεμάστρες. Όχι μόνο είναι άριστης ποιότητας αλλά συνδυάζουν το εξαιρετικό υλικό τους με την εμφάνιση.

Πάντως ότι και να επιλέξετε προσέξτε κάτι πολύ σημαντικό: Ανεξαρτήτως του υλικού της κρεμάστρας, ο γάντζος της θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε μεταλλικός. 

Ο μεταλλικός γάντζος κάνει την κρεμάστρα πιο γερή, της προσδίδει αντοχή σε σύγκριση με έναν πλαστικό γάντζο που με την χρήση υπάρχει πιθανότητα να σπάσει.  Επίσης ο γάντζος πρέπει να περιστρέφεται, κάτι που θα σας βοηθήσει να τοποθετείτε την κρεμάστρα εύκολα στο stand/κρέμαση σας άσχετα με το πώς βάλατε το μπλουζάκι πάνω στην κρεμάστρα.

Για αρχή λοιπόν επιλέξτε από τι υλικό θέλετε να είναι οι κρεμάστρες που θα βάλετε στο κατάστημα σας.

 

Ακόμη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά σχέδια κρεμαστρών ανάλογα με το είδος του ρούχου που θέλετε να προβάλετε. Τα πιο συνηθισμένα και απίστευτα βολικά είναι τα παρακάτω.

 

Για τα μπλουζάκια, τα φορέματα και τα πουκάμισα χρειάζεστε μια κρεμάστρα σχετικά λεπτή. Το ιδανικό μήκος θα πρέπει να κυμαίνεται στους 40-42cm ενώ το πλάτος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2,5cm. Σίγουρα υπάρχουν και πιο φαρδιές αλλά σε μια φαρδιά κρεμάστρα με μεγάλους ώμους η μπλούζα δεν θα στρώνει καλά. Ένα άλλο πλεονέκτημα των λεπτών κρεμαστρών είναι ότι σας δίνουν τη δυνατότητα να βάλετε περισσότερες σε μία κρέμαση ή ένα stand καθώς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Έτσι μπορείτε να προβάλετε ταυτόχρονα περισσότερα ρούχα από όσα θα προβάλατε αν χρησιμοποιούσατε φαρδιές κρεμάστρες.

Στις λεπτές λοιπόν κρεμάστρες υπάρχουν 2 σχέδια. Το ένα είναι πιο πομπέ στις άκρες του ώστε να σχηματίζει τον ώμο, με αποτέλεσμα να αναδεικνύει το ρούχο και να μην αφήνει σημάδι. Κάποιες από τις κρεμάστρες έχουν και πλαστικές προεξοχές (σαν λάστιχο) στο σημείο του ώμου ώστε να μην γλιστράει το ρούχο αλλά να παραμένει στη θέση του.

      

Το άλλο σχέδιο είναι πιο πλακέ με εγκοπές στην επάνω ή ακόμη και στην κάτω πλευρά, γεγονός που διευκολύνει στα φορέματα και τα τιραντάκια.

Όπως και να έχει, τα δύο αυτά σχέδια είναι ιδανικά για μπλούζες, πουκάμισα και φορέματα.

 

Για φούστες και παντελόνια θα προτιμήσετε μια κρεμάστρα με clips/μανταλάκια. Συνήθως οι διαστάσεις αυτών των κρεμαστρών είναι 38cm που κάνει για παντελόνια γυναικεία και ανδρικά καθώς και για φούστες. Υπάρχουν και πιο μικρές που είναι 30-32cm και είναι ιδανικές για μαγιό και εσώρουχα. Στις κρεμάστρες αυτές θα πρέπει πάντα να μετακινούνται τα μανταλάκια κατά μήκος της κρεμάστρας ώστε να σας δίνεται η δυνατότητα να τα προσαρμόζετε στην επιθυμητή θέση ανάλογα με το ρούχο που τοποθετείτε στην κρεμάστρα. Ακόμη, θα πρέπει τα clips/μανταλάκια να έχουν στην εσωτερική τους πλευρά μαλακό υλικό ώστε να μην αφήνουν σημάδι στα ευαίσθητα ρούχα. 

Εάν έχετε casual ρούχα για τα jeans σας προτείνουμε γάντζους S ή γάντζους με ένα clip. Για τα πιο κλασσικά παντελόνια επιλέξτε μια κρεμάστρα για διπλωμένο παντελόνι, με ράβδο επίσης επενδυμένη με βελούδο ή άλλο μαλακό υλικό.

 

Όσον αφορά τα σακάκια μια κρεμάστρα φαρδιά είναι η καλύτερη επιλογή. Το πλάτος στις φαρδιές κρεμάστρες είναι 5cm και είναι το κατάλληλο για να κάθεται σωστά το σακάκι στην κρεμάστρα. Για τα κοστούμια επιλέξτε την ίδια κρεμάστρα αλλά με ράβδο για να διπλώνετε το παντελόνι. Η ράβδος θα πρέπει να είναι επενδυμένη με μαλακό υλικό (όπως βελούδο) ώστε να συγκρατεί το ρούχο και να μην το αφήνει να γλιστρήσει. 

 

Οι περισσότερες από τις παραπάνω κρεμάστρες υπάρχουν σε διάφορα χρώματα. Για παράδειγμα θα βρείτε πλαστικές κρεμάστρες σε διάφανο ή μαύρο χρώμα, ξύλινες κρεμάστρες σε διάφορους τόνους του καφέ, σε λευκό ή ακόμη και σε χρώματα όπως κόκκινο, γκρι και χακί.

Επιλέξτε το χρώμα της κρεμάστρας ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση του καταστήματος σας. Αν για παράδειγμα στο κατάστημα σας επικρατεί το ασημί (μια και όλος εξοπλισμός είναι συνήθως σε χρώμιο-ασημί) και το κόκκινο, θα προτείναμε να επιλέξετε ή μεταλλικές κρεμάστρες ή ξύλινες σε κόκκινο χρώμα. Εάν στο κατάστημα σας βρίσκουμε κυρίως λευκό-ασημί και μαύρο χρώμα (σε ταπετσαρίες, πάνελ τοίχου, συστήματα ραφιών κτλ) θα προτείναμε μαύρες κρεμάστρες ή λευκές Laminated.

 

Η τιμή της κρεμάστρας σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο. Έτσι δεν είναι και για όλα τα πράγματα; Πάντα λαμβάνουμε υπόψη μας την τιμή κυρίως όταν πρόκειται για ένα ακριβό είδος.

Οι κρεμάστρες όμως είναι τόσο οικονομικές που τελικά στην συνολική ποσότητα που θα χρειαστείτε το κόστος δεν θα είναι τεράστιο. Γενικά οι τιμές στις κρεμάστρες ποικίλουν ανάλογα με το υλικό και το σχέδιο και κυμαίνονται από 0,25 έως 1,90€. Αν λοιπόν χρειάζεστε για παράδειγμα 100 κρεμάστρες των 0,25€ το συνολικό κόστος θα είναι 25€. Για 100 κρεμάστρες του 1€ το κόστος θα είναι 100€. Τίποτα φοβερό δηλαδή, αν σκεφτείτε ότι θα εξοπλίσετε όλο το κατάστημα σας με νέες, μοντέρνες και λειτουργικές κρεμάστρες. ;Άλλωστε ας μην ξεχνάμε οτι μία καλή κρεμάστρα δίνει περισσότερη αξία και στο ρούχο σας. Οπότε μήπως η τιμή θα πρέπει να είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σας απασχολήσουν;

 

Άρθρο την Κατερίνας Κουρμουλάκη

Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και βιτρινών καταστημάτων

Αποκλειστικά για το www.koukles.gr

 

 

 

 

 

Σημείωση: Το άρθρο αυτό μπορεί να αναδημοσιευθεί εφόσον παραμείνει το κείμενο αμετάβλητο και συμπεριληφθούν όλα τα παραπάνω στοιχεία και η διεύθυνση του δικτυακού μας τόπου.

Τσάντες Συσκευασίες
Προσθέθηκε στις: 18/04/2016

Απο σήμερα στο koukles.gr μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερα σχέδια σε τσάντες συσκευασίας.

 

 

 

 

Τσάντες δώρου, τσάντες παιδικές, τσάντες κραφτ-οικολογικές σε ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξετε την κατάλληλη για το κατάστημα σας και τα είδη σας.

Διαφημιστικά Stands - Νέες παραλαβές
Προσθέθηκε στις: 23/02/2016

A-Board, Menu Board και δεκάδες ακόμη stands για να προβάλετε ή να διαφημίσετε το κατάστημα σας και τα προϊόντα σας.

Απρόσωπες Κούκλες: Νέες Παραλαβές
Προσθέθηκε στις: 27/04/2015

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε οτι παραλάβαμε πολλά νέα σχέδια και κινήσεις σε απρόσωπες γυαλιστερές κούκλες.

Η συλλογή μας εμπλουτίστηκε με εντυπωσιακά σχέδια σε κούκλες ανδρικές, γυναικείες και παιδικές.

Κούκλες σε λευκό, μαύρο, χρυσό και ασημί γυαλιστερό χρώμα, ότι νέο κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή αγορά και στις μεγαλύτερες βιτρίνες.

              

 
 
Loading...